Rebalans neće ugroziti poljoprivrednike

Izvor: RTS, 06.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans neće ugroziti poljoprivrednike

Rebalans budžeta Srbije neće ugroziti planirane subvencije registrovanim poljoprivrednicima, iako će agrarni budžet biti smanjen sa 20,5 na 16 milijardi dinara, rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Stegić.

Agrarni budžet biće smanjen za 20,5 na 16 milijardi dinara, ali Rebalans budžeta Srbije neće ugroziti planirane subvencije registrovanim poljoprivrednicima, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Stegić.

Smanjenje budžeta Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poljoprivrede, od oko 22 odsto, neće uticati na najveći broj subvencija koje su najavljene za ovu godinu jer će deo sredstava, koji bi inače nedostajao, biti preuzet iz Fonda za razvoj poljoprivredne proizvodnje, rekao je Stegić.

Za subvencije će iz tog Fonda, u kome je novac od povraćaja na osnovu ranije davanih kredita, biti prebačen deo novca u iznosu od 4,6 milijardi dinara.

Pomoćnik ministra istakao je da će uz manje korekcije ono što je obećano poljoprivrednicima biće realizovano.

Stegić je rekao da će Ministarstvu poljoprivrede, zbog rebalansa biti smanjeni svi diskrecioni rashodi kao što su usluge po ugovoru, reprezentacija i slično.

Prema Stegićevim rečima, sopstveni prihodi Ministarstva poljoprivrede, koji se prikupljaju od naknada za vode, veterinu, šume, neće biti smanjeni, jer je njihova namena utvrđena zakonom, čime će se obezbediti normalno funkcionisanje svim službama tog ministarstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.