Real gospodar el Klasika, Barselona tone sve dublje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2020, 18:48

Real gospodar el Klasika, Barselona tone sve dublje

Fudbaleri Reala savladali su Barselonu na Nou Kampu sa 3:1 u meču šestog kola La Lige. Tim iz Madrida je ovim trjumfom izbio na čelo tabele, dok je Barsa deseta, sa utakmicom manje.

Real je izašao kao pobednik iz 181. prvenstvenog el Klasika. Ekipa koju sa klupe vodi Zidan, uspela je da zaustavi izabranike Kumana i nanese im novi poraz. Presudni momenat susreta svakako je bio penal za Real, koji je dosuđen nakon asistencije VAR-a. Mesi tek na momente ličio na sebe. Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vreme odmicalo gubio je snagu i nije bio onakav, kakvog smo navikli da ga gledamo.

Real je odlično otvorio meč, od samog starta su pritisli protivnika i to je rezultiralo ranim vođstvom.

Već u petom minutu na semaforu je stajalo 0:1. Benzema je sjano uposlio Valverdea, koji nije propustio priliku i zatresao je mrežu domaćina.

Barselona se potom oslobodila pritiska, Mesi je u nekoliko navrata stvorio porbleme odbrani Reala, a u osmoj minutu domaćin je uspeo da izjednači.

Odličnu loptu dobio je Alaba na levoj strani u kaznenom prostoru, ovaj pronalazi Fatija u petercu, kome nije bilo teško da prosledi loptu u mrežu. Fati je tako postao najmlađi strelac u el Klasiku sa nepunih 18 godina.

Nastavile su obe ekipe sa napadima. Mesi je propustio idealnu priliku, tačnije Kurtoa je u situaciji jedan na jedan izašao kao pobednik.

Na drugoj strani Benzema je imao stopostotnu šansu da ponovo dovede svoj tim u vođstvo, ovog puta istakao se golman Nato.

Potom je pao tempo igre. Sva dešavanja su bila između dva šesnaesterca. Ekipe su se koncentrisale na odbranu svog gola, i čekale grešku protivnika. Iz takve igre stvorena je još po neka šansa, ali nije bilo promene rezultata.

Barsa je bila bolja na startu drugog poluvremena, konstantno je napadal stvarala šanse. Svoje prilike propustili su pre svih Fati i Kutinjo.

Prvi ozbiljniji napad gostiju u drugom delu igre i penal. Serhio Ramos je bio povučen u kaznenom prostoru, nakon pregledanog snimka dosuđen je penal. Ramos je bio siguran egzikutor u 63. minutu.

Potom je Barselona preuzela inicijativu, kružila je oko šesnaesterca Reala, ali iz takve igre nije stvorena nijedna stopostotna šansa.

Sa druge strane Real je u finišu uspeo da zapreti. Prvo su Kros u dva navrta, a potom Ramos i Varan propustili svoje šanse, da bi u 90. minutu Modrić uspeo da prevari Nata i overi pobedu svog tima.

Na kraju, zaslužena pobeda Reala u 181. el Klasiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.