Izvor: B92, 11.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje iz krugova medjunarodne zajednice

Reakcije stizu i iz zvanicnih krugova medjunarodne zajednice. Evropska unija zvanicno je pozdravila sastanak, prenosi Frans pres. Portparol za Komisije spoljne poslove Gunar Vigand izjavio je da "ujedinjenje srpske opozicije u borbi za demokratiju i slobodu predstavlja prioritet za Evropsku uniju". Sporazum opozicionih lidera pozdravili su premijeri Grcke i Italije Kostas Simitis i Masimo DAlema.

U Stejt Departmentu je sa zadovoljstvom primljena vest o uspesnom sastanku u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnika demokratske opozicije Srbije. U medjuvremenu, najavljeno je da ce se neki od ovih opozicionih vodja pojaviti iduce nedelje u Vasingtonu, na nastavku konsultacija koje su decembra pocele u Berlinu susretom ministara inostranih poslova SAD i Evropske Unije sa grupom istaknutih predstavnika politicke alternative u Srbiji. Izvori u americkoj administraciji ocenjuju kao "pozitivan pomak" na srpskoj opozicionoj sceni i nagovestaj iz Beograda o mogucem objedinjavanju koalicije Savez za promene u jedinstvenu partiju. Pomenuta partija - prema signalima koji su proteklih dana stigli u Vasington - imala bi zajednicko Predsednistvo, koje bi sacinjavali predsednici svih partija iz sadasnje koalicije SZP, s tim sto bi Demokratska stranka verovatno dobila jos jedno dodatno mesto u tom Predsednistvu, kao najznacajnija stranka u sadasnjoj koaliciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.