Izvor: B92, 04.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanja jugoslovenske strane na izbore u Hrvatskoj

Jugoslovenska vlada, hladno je reagovala na ishod parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, prenosi Rojters. "To je ocekivani poraz, nista novo", rekao je britanskoj agenciji savezni ministar za informisanje Goran Matic. Na pitanje da li je zabrunut zbog cinjenice da je opozicija u susednoj Hrvatskoj pobedila na izborima, Matic je odgovorio: "Zasto bi nas to brinulo? To su hrvatski izbori". On je podsetio da "svaka politicka partija daje obecanja" i napomenuo da treba videti kako ce ih hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicija ispuniti".

S druge strane opozicione partije u Srbiji pozdravile su pobedu opozicije u Hrvatskoj. Srpski pokret obnove istovremeno je izrazio zaljenje sto se takve promene nisu dogodile u Srbiji. Gradjanski savez Srbije se nada da ce demokratske promene u nasoj zemlji nastupiti ove godine, dok Demokratska stranka Srbije ocenjuje da je sada dobra prilika da se podseti na sudbinu Srba u Hrvatskoj. Mile Isakov, predsednik Reformsko demokratske stranke Vojvodine kaze da ce izborne promene u Hrvatskoj pozitivno uticati na ceo region, pa i na nasu zemlju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.