Reagovala Srpska lista: Progon i zastrašivanje Srba

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 14:10

Reagovala Srpska lista: Progon i zastrašivanje Srba

Priština -- Srpska lista ocenila je danas da su nedavna hapšenja Srba na KiM "neosnovana i arbitrarna" i da se koriste kao progon i zastrašivanje Srba.

"Još jedan časni Srbin Nenad Orlović je otet danas na radnom mestu u Kosovskoj Mitrovici od strane Kurtijevog režima, svega nekoliko sati nakon razgovora visokog predstavnika EU sa (kosovskim premijera Aljbinom) Kurtijem u Briselu", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da se to dešava "pred očima" čitave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodne zajednice koja je "svojim ćutanjem dala prostor Kurtiju da se obračuna sa Srbima".

Srpska lista je pozvala Kfor i Euleks da rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima na Kosovu i Metohiji.

"I na taj način spreče Kurtija da izazove haos i odvede čitav Balkan u sukobe. Njihova je dužnost i obaveza da zaštite građane bez obzira na nacionalnost jer je institucionalno nasilje koje Kurti sprovodi neizdrživo", navodi se u saopštenju.

Kosovska policija je saopštila da je jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapsila muškarca srpske nacionalnosti N.O. koji se sumnjiči za napad i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, odnosno vojnike Kfora u 29. maja u Zvečanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.