Razmišlja se o popuštanju jedne mere za škole?

Izvor: B92, 14.Sep.2021, 11:54

Razmišlja se o popuštanju jedne mere za škole?

Beograd -- Nedavno usvojeni model po kom bi nastava u školi trebalo da se odvija pokazao se, nakon samo dve nedelje prema mišljenju nadležnih pokazao se kao previše strog.

Kako nezvanično saznaje Blic, zato se sada razmišlja se o blagom popuštanju mera za nastavu.

Širom Srbije za nepune dve nedelje od početka školske godine na učenje na daljinu prešao je veliki broj razreda i nadležnima se učinilo da su ipak možda preterali sa merama, pa su predložili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da umesto dva zaražena učenika, uslov za prelazak na onlajn nastavu bude - četiri deteta pozitivna na koronu u jednom odeljenju.

"Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere kada su jedan ili dva učenika zaraženi - da u tom slučaju celo odeljenje ne prelazi na onlajn. Kako je na Kriznom štabu konstantovano, škole su se i do sada pokazale kao bezbedno mesto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba održane u subotu 11 septembra.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nastava u školama po "semafor" modelu nije propala i situacija uopšte nije alarmantna. On je dodao da je broj zaraženih učenika i nastavnika veoma mali i da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.