Razmislimo - ko hoće da pretvori Balkan u bure baruta?

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 23:45

"Razmislimo - ko hoće da pretvori Balkan u bure baruta?"

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da treba razmisliti ko tačno pokušava da ponovo pretvori Balkan u bure baruta.

Komentarišući glasanje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i kandidaturu njegovog pokreta Samoopredeljenje na izborima u Albaniji, ocenio je da je u pitanju opasna igra i izazov za SAD, EU, Srbiju i međunarodnu zajednicu.

"Svima bi trebalo da bude vrlo jasno šta je ovde na dnevnom redu. ''Dijalog nije prioritet'', >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali lično glasanje u susednoj državi jeste?", upitao je Ðurić na Tviteru.

Ambasador Srbije kaže da još vise uznemirava to što se politički pokret predvođen, kako je naveo, "premijerom'''' tzv. Kosova kandiduje na izborima za parlament susedne Albanije.

"Ovo je vrlo opasna igra i jasan izazov za SAD, EU, Srbiju i međunarodnu zajednicu. Zapamtimo ovo dobro, a zatim razmislimo o tome ko tačno pokušava ponovo da pretvori Balkan u bure baruta", poručio je Ðurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.