Razmena dokaza o ratnim zločinima

Izvor: RTS, 22.Dec.2010, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena dokaza o ratnim zločinima

Srbija i Bosna i Hercegovina dogovorile potpisivanje sporazuma koji će omogućiti razmenu dokaza u krivičnim delima ratnih zločina. Dogovor postigli tužioci Srbije i BiH Vladimir Vukčević i Milorad Barašin.

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milorad Barašin postigli su dogovor o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti razmenu dokaza u krivičnim delima ratnih zločina između dva tužilaštva.

Na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu dogovoreno je da tekst sporazuma sačini zajednička radna grupa, u kojoj će biti po dva predstavnika iz oba tužilaštva, navedeno je u saopštenju Tužilaštva za ratne zločine Srbije.

Dogovor o predstojećem sporazumu je ključni korak ka unapređenju saradnje između Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Tužilaštva BiH, koja je započela posle zaključenja Memoranduma o saglasnosti u ostvarivanju i unapređenju saradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala 2005. godine u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.