Razgovori sa Srbijom nisu propali

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori sa Srbijom nisu propali

Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore Jusuf Kalamperović demantovao je da su pregovori Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu propali.

U današnjem broju podgoričkog denevnog lista "Republika", Kalamperović kaže da pregovori nisu propali.

"Postignuti su bitni pomaci, nadam se da ćemo ih vrlo brzo nastaviti i optimista sam da ćemo sa Srbijom potpisati Sporazum o dvojnom državljanstvu", rekao je Kalamperović.

Pregovori o dvojnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanstvu između Crne Gore i Srbije počeli su 1. oktobra u Beogradu, sastankom Kalamperovića i Ivice Dačić.

Do sada su održane tri runde pregovora bez vidljivog rezultata, piše "Republika".

Kalmperović je rekao da će Dačiću predložiti nastavak razgovora i dodao da treba "što pre stvoriti uslove da se potpiše Ugovor koji će biti prihvatljiv za obe strane".

List podseća da je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković kazao juče da je pesimista u pogledu nastavka pregovora dve države o dvojnom državljanstvu.

"Mislim da nema ništa od dogovora ali ne treba nikad ništa reći unapred. Uvek sam bio pesimista i sada sam pesimista ali to se pitanje mora rešiti", naveo je Vuković dodajući i da nema nikakvu informaciju o propasti pregovora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.