Ratel: Uputstvo Nacionalnog CERT-a za prijavu incidenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratel: Uputstvo Nacionalnog CERT-a za prijavu incidenata

U svrhu podizanja svesti o važnosti prijavljivanja incidenata koji imaju značajan uticaj na narušavanje informacione bezbednosti, Nacionalni CERT je pripremio Uputstvo za prijavu incidenata, saopštio je danas Ratel.

Uputstvo je namenjeno svim operatorima IKT sistema od posebnog značaja koji imaju zakonom propisanu obavezu da ovakav incident prijave Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija ili Nacionalnom CERT-u.

Uputstvo za prijavu incidenata namenjeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i građanima u svrhu informisanosti o operatorima IKT sistema od posebnog značaja.

Nacionalni CERT, koji je u okviru Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, prati stanje o incidentima na nacionalnom nivou, pruža rana upozorenja, informiše relevantna lica o rizicima i incidentima, po prijavljenim incidentima pruža savete i unapređenu svest javnosti o značaju informacione bezbednosti, navadeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.