Rat srpskih tabloida do istrebljenja (2): Neobavešteni ministar

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2017, 03:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat srpskih tabloida do istrebljenja (2): Neobavešteni ministar

Detaljnije informacije o hapšenju Anđusa zatražila su novinarska udruženja, a ministar policije Nebojša Stefanović umesto odgovora ironično je primetio da kriminalci mogu da izbegnu odgovornost za krivična dela ako se učlane u Udruženje novinara i Nezavisno udruženje novinara.

Uzvratio je čelnik UNS-a Vladimir Radomirović primetivši da se Anđus u nastupima nije pozivao na poznanstvo sa čelnicima UNS-a i NUNS-a, već sa funkcionerima SNS-a.

- Da je bliskost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vladajućoj stranci bolja zaštita od istrage nego članstvo u novinarskim udruženjima, pokazuje slučaj beogradskog gradonačelnika Siniše Malog koji nije optužen iako državni organi protiv njega godinama imaju ozbiljne dokaze u vezi sa pranjem novca i izbegavanjem plaćanja poreza - ukazao je Radomirović u izjavi za "Vesti".

Čelnik NUNS-a Slaviša Lekić je naglasio odgovornost nadležnih zbog obelodanjenih pojedinosti i snimaka hapšenja Anđusa. Dodaje da pouzdan odgovor jesu li snimci ustupljeni ili prodati može dati jedino prvi čovek MUP-a.

- Mada mi ne deluje tako, hoću da verujem da nije direktno učestvovao u toj transakciji - poručio je predsednik NUNS-a ministru policije koji je imao neverovatan odgovor da nema pojma odakle su ti snimci.

- Nisam se time bavio - kratko je prokomentarisao Stefanović.

Stručnjak za medijsko pravo, advokat Veljko Milić, uz opasku da nije detaljno pratio sukob i hapšenja, u osvrtu na ovu ujdurmu, objašnjava za "Vesti" da se već na prvi pogled vidi i krivično i prekršajno delo.

- U slučaju Anđusa reč je o kršenju prava na pretpostavku nevinosti - ističe ovaj advokat i napominje da u višednevnim optužbama tabloidnih poslenika ima i povrede ugleda i časti, što je u domenu građanske parnice, ali, kako kaže, i elemenata za krivično delo uvreda.

Petar Blagojević sukob ne vidi samo na toj relaciji, već, kaže figurativno, da je reč o sukobu "raznih Kurira i Informera".

Rat srpskih tabloida do istrebljenja (1): Reket, kokain i barabe

- Tu prepoznajem gomilu malih lokalnih medija, među njima i više onih onlajn kojima su pomenuti tabloidi uzor. Nažalost, mladi novinari se školuju u tom njihovom pravcu rada i nenormalne stvari u Srbiji postaju normalne, što nije dobro ni za naraštaje u našoj profesiji, ali ni za građane i državu - zaključio je Blagojević.

- Reketaš Rodić je mnogo mali miš da bi sam napadao Vučića, iza njega stoje neki zapadni centri moći. Sada će neki reći da je ovo moja teorija zavere, ali ću vas pitati zašto Stejt department direktno uplaćuje pare reketaškom hrvatskom "Kuriru"? Zašto ne uplaćuje, na primer, "Informeru" - zapitao je Vučićević, ocenivši da iza toga ne stoje SAD, već neki zapadni centri moći.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.