Rat sa Iranom je MAJKA SVIH RATOVA Rohani TRAŽI PRAVDU, ako Gibraltar nije siguran - NIJE NI ORMUS

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat sa Iranom je MAJKA SVIH RATOVA" Rohani TRAŽI PRAVDU, ako Gibraltar nije siguran - NIJE NI ORMUS

Petina svetskog transporta nafte se odvija kroz strateški Ormuski moreuz.

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da je rat sa Iranom ''majka svih ratova'' i još jednom upozorio da brodovi možda nisu bezbedni u Ormuskom moreuzu.

On je to rekao za državnu televiziju, ističući i da je mir sa Iranom ''majka svakog mira''.

Rohani je dodao da ukoliko SAD žele da pregovaraju sa Iranom, moraju da ukinu sankcije, naglašavajući da Iranu mora da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << omogućeno da izvozi naftu.

"Moreuz za moreuz. Ne može Ormuski moreuz da bude slobodan za prolaz za vas, a da Gibraltar nije za nas", rekao je Rohani.

Kako se navodi, otprilike petina svetskog transporta nafte se odvija kroz strateški Ormutski moreuz.

Poslednji incident dogodio se u nedelju kada je iranska garda oduzela irački naftni tanker, za koji su rekli da krijumcari naftu i tom prilikom uhapsili sedam članova posade.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.