Rat protiv Rusije: Situacija bez presedana

Izvor: B92, 10.Mar.2022, 11:43

Rat protiv Rusije: "Situacija bez presedana"

Nikada nije bilo ovakvog ekonomskog rata protiv Rusije, situacija je bez presedana, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

On je dodao da ne vredi davati prognoze i da su potrebne mere.

Istakao je da Kijev stalno nudi direktne pregovore Putina i Zelenskog, ali da sada o ovom pitanju raspravljaju ministri spoljnih poslova.

Odgovorajući na pitanje o podeli oružja svima u Ukrajini, Peskov je kazao da "ako neko napadne rusku vojsku sa oružjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rukama, postaće i sam legitimna meta".

Peskov je komentarisao i istupanje Rusije iz Saveta Evrope i poručio da to znači i povlačenje iz svih njegovih institucija.

Govoreći o bombardovanju porodilišta u Marijupolju, Peskov je rekao da Kremlj i dalje nema informacije o tome šta se tačno dogodilo i da čekaju vojni izveštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.