Izvor: Beta, 24.Jan.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetliti ubistvo Djindjića

BEOGRAD, 24. januara 2014. (Beta) - Srbija snagu svojih institucija, i vladavinu prava mora pokazati i rasvetljavanjem najpoznatijih i najbolnijih slučajeva ubistava, kao što je ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića, rekao je savetnik predsednika Srbije Marko Djurić.

Djurić, kao i funkcioneri Socijalističke pratije Srbije Slavica Djukić Dejanović i Demokratske stranke Borislav Stefanović, ukazali su na značaj rasvetljavanja političke pozadine ubistva Djindjića marta 2003. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << godine, i to bez zahteva Evropskog parlamenta i uslovljavanja da Srbija bez toga ne može u EU.

Stefanović nije isključio mogućnost da to bude i formalni zahtev za nastavak daljih evrointegracija.

Funkcioner SNS Marko Djurić je rekao novinarima da je i društvu, i državi, kao i gradjanima, važno da se potpuno rasvetli celokupna pozadina ubistva Zorana Djindjića i dodao da treba podržati svaki proces koji može doprineti da se sazna istina.

"Veoma je važan proces EU integracija, opšta vladavina prava koja je temeljno pokrivena različitim poglavljima i u tom smislu mislim da snaga naših institucija treba da bude demonstrirana i na najpoznatijim i najbolnijim slučajevima ubistava naše skorije istorije", kazao je Djurić.

Slavica Djukić Dejanović rekla je da je neophodno rasvetliti svaku smrt što je obaveza i vrednost svake države koja pretenduje da bude članica EU. "Moramo da radimo na tome nezavisno od toga da li je to nečiji zahtev ili nije", rekla je ona.

Stefanović je rekao da smatra da svaki takav potez vodi ozdravljenju društva i izrazio žaljenje što ubistvo premijera deset godina nije rešeno.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.