Rast dinarske i devizne štednje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast dinarske i devizne štednje

Dinarska i devizna štednja su i tokom 2019. godine beležile konstantan rast i krajem godine dostigle su svoje najviše nivoe, što potvrđuje poverenje građana u domaći bankarski sistem, saopšteno je iz kabineta guvernera Narodne banke Srbije.

Dinarska je krajem 2019. iznosila 79,5 milijardi dinara, što je 30 odsto više nego krajem 2018. godine, dok je devizna štednja prošle godine uvećana za 800 miliona evra, čime je na kraju godine dostigla rekordan iznos od 10,8 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra.

Podatak da se kontinuirani rast dinarske i devizne štednje ostvaruje u uslovima smanjenja kamatnih stopa na oročenu štednju ukazuje da je poverenje građana u bankarski sistem Srbije na visokom nivou, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NBS: Dinarska štednja iznosila 79,5 milijardi dinara

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2020

Dinarska i devizna štednja su i tokom 2019. godine beležile konstantan rast i krajem godine dostigle su svoje najviše nivoe, što potvrđuje poverenje građana u domaći bankarski sistem, saopšteno je iz kabineta guvernera Narodne banke Srbije...Dinarska je krajem 2019. iznosila 79,5 milijardi dinara,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.