Rast cena pšenice, cene kukuruza i soje u padu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 14:57

Rast cena pšenice, cene kukuruza i soje u padu

Kilogram pšenice ove nedelje bio je skuplji za 1,54 posto pa je tako nastavljen prošlonedeljni rast cene, objavljeno je danas u nedeljnom izveštaju Produktne berze.

Ugovori za pšenicu realizovani su u opsegu od 40,2 do 42 dinara za kilogram bez PDV-a.

Ponderisana cena iznosi 40,8 din/kg bez PDV-a, što je rast od 1,54 posto.

Ponderisana cena kukuruza za ovu nedelju iznosi 32,8 dinara za kilogram što je nedeljni pad od 1,56 procenata.

Ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za kukuruz zaključivani su u rasponu od 32,5 do 33 dinara za kilogram bez PDV-a, a na paritetu luke kilogram je trgovan za 33,6.

Soja je trgovana po jedinstvenoj ceni od 79 dinara za kilogram bez PDV-a, što je pad od 1,45 posto u odnosu na prošlu nedelju.

Ponude uljane repice kretale su se u rasponu od 820 do 835 evra ua tonu, dok je maksimalna cena u tražnji bila 790 evra.

Ukupno je prometovano 3.450 tona robe, dok je finansijska vrednost dostigla 152,3 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.