Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o slučaju Jurišić pred sudom u Beogradu 23.septembra

Rasprava pred Apelacionim sudom u Beogradu u predmetu "Ilija Jurišić" zakazana je za 23.septembar, saopćeno je iz Fondacije Istina Pravda Pomirenje (FIPP).

Iz ove fondacije navode da su informirani o tome da je Ilija Jurišić imao nezgodu, odnosno da su mu usljed pada slomljena dva rebra, te da je u međuvremenu medicinski zbrinut na UKC Tuzla.

Iako je ranije najavljeno da će zbog novonastalih okolnosti rasprava u ovom predmetu biti odgođena, iz FIPP-a ističu da je Jurišić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << dao suglasnost svom advokatu da se rasprava održi bez njegovog prisustva.

Nadalje, podsjećaju da je odluku o otvaranju rasprave Apelacioni sud u Beogradu donio 2. aprila 2015. godine kada je raspravljao po žalbi advokata Ilije Jurišića na prvostepenu odluku Višeg suda u Beograda.

Naime, Viši sud je u ponovljenom postupku, ne osvrćući se na stavove Apelacionog vijeća, koji je jednom već poništio prvostepenu presudu i ukinuo pritvor, Jurišiću ponovo izrekao kaznu od 12 godina zatvora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.