Raspisan referendum  pripajanje Rusiji? Da li ste za?

Izvor: B92, 13.Maj.2022, 20:07

Raspisan referendum " pripajanje Rusiji? "Da li ste za?"

Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov raspisao je referendum o ulasku republike u sastav Rusije za 17. jul, saopšteno je na sajtu predsedničkog kabineta.

Na predstojećem referendumu građani Južne Osetije odgovaraće na pitanje: "Da li podržavate ujedinjenje Južne Osetije i Rusije?". Kako je precizirano, Bibilov je potpisao ukaz o raspisivanju referenduma rukovodeći se istorijskom željom naroda Južne Osetije da se ujedini sa Rusijom i u skladu sa članom 50 Ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Južne Osetije.

On je ranije izjavio da Osetini, Južni Osetini smatraju Rusiju svojom istorijskom otadžbinom, te da će njegova zemlja preduzeti sve pravne korake kako bi se pripojila Ruskoj Federaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev: Ruske trupe se povlače iz Harkova; Moskva: Ulazak Finske i Švedske u NATO ne može ostati bez reakcije

Izvor: RTS, 14.Maj.2022, 05:59

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeseti dan. Ruske trupe se povlače iz Harkova i stanovnici se vraćaju u grad, tvrdi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Finski predsednik obavestio je ruskog predsednika o planovima Helsinkija za pridruživanje NATO-u. Ulazak Finske u NATO bi bio greška koja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.