Rasističko-seksističke izjave odraz stanja u Prištini

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rasističko-seksističke izjave odraz stanja u Prištini"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da su rasističke i seksističke izjave Bedžeta Pacolija odraz stanja establišmenta u Prištini.

Stefanović je, u izjavi za Tanjug, istakao da nakon komentara Pacolija smatra da je i onima koji su bili skeptični oko stavova Srbije, sada potpuno jasno da je Generalna skupština Interpola donela ispravnu odluku kada je uskratila podršku tzv. "Kosovu" da postane članica te organizacije.

"Rasističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i seksističke izjave koje vređaju dostojanstvo žena, ali i na primitivan način sugerišu da su delegati iz Afrike manje vredni ljudi, pritom korumpirani i spremni da za nadoknadu daju svoj glas, očigledno su odraz stanja političkog establišmenta u Prištini, a moj posao je da stanem u zaštitu svih žena koje su kao deo srpske delegacije hrabro i časno branile interese Srbije", rekao je on.

Stefanović je rekao da ga posebno zabrinjava to što Pacoli Interpol vidi kao organizaciju u kojoj stvari funkcionišu po principu visoke korupcije, a delegate ove najvažnije policijske organizacije kao ljude niskog morala i lako potkupljive.

"Ova poslednja epizoda je samo jedna u nizu koja pokazuje koliko je Srbija bila u pravu u svojim argumentima, i koliko malo prištinske institucije vode računa o integritetu u profesionalnom delovanju Interpola", naglasio je on.

Pacoli je, u sredu, na sednici odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, rekao da je Srbija angažovala jedan broj "lepo obučenih" žena koje su tokom zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, grlile "crne" predstavnike zemalja članica Interpola, kako bi lobirale protiv članstva Kosova u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

"Imali su oko 10 lepo obučenih žena i svaka od njih je odlazila do stola nekog crnca i govorila: 'Izvinite, kako ste?', zagrlila ih i ostavila kovertu", rekao je Pacoli, koji je pokušao da opravda neuspeh u prijemu u Interpol lobiranjem Srbije protiv Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.