Ranković: Bolji uslovi za građane prigradskih naselja

Izvor: Studio B, 12.Mar.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranković: Bolji uslovi za građane prigradskih naselja

Kandidat Nove Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, Boris Ranković, posetio je opštinu Lazarevac, gde je građanima predstavio plan za otvaranje novih radnih mesta i uvođenje novog jedinstvenog tarifnog sistema u gradski prevoz.

"Otvaranje radnih mesta u realnom sektoru u proizvodnji, prioritet je politike i plana koji ću sprovesti sa svojim timom. Naš koncept je otvaranje novih industrijskih zona i privrednih parkova", poručio je Ranković.   

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je naveo da je sa timom koji predvodi ima veliko iskustvo u razvijanju privrednih zona, a najbolji primer za to je privredna zona Gornji Zemun koja zapošljava više hiljada ljudi. "U narednom periodu, privredne zone će se planski razvijati uz sve glavne saobraćajne pravce u Beogradu i to: uz autoput u pravcu prema Bubanj potoku, uz Ibarsku magistralu, uz Pančevački put kao i uz obilaznicu oko Beograda", najvio je Ranković.   

Na taj način će, smatra kandidat za gradonačelnika NDS-a, stvoriti privredni ambijent dobvoljno kvalitetan za dolazak velikih kompanija, a tako i uslove za otvaranje radnih mesta koja će omogućiti sigurno zaposlenje za više hiljada ljudi.   

On je najavio i rešavanje pitanja cena javnog prevza, kao i njegovog kvaliteta. "U situaciji u kojoj ljudi iz opština kao što su: Lazarevac, Obrenovac, Mladenovac, Barajevo, plaćaju mnogo skuplju cenu karte prevoza, uvešćemo jedinstveni tarifni sistem koji će omogućiti plaćanje karte po pređenom kilometru", naveo je Ranković.   

On smatra da je rešenje u tome da "svi plaćaju cenu karte po udaljenosti koju prelaze, a ne u zavisnosti od toga u koliko udaljenom naselju žive". "U prvih 30 dana rada nove vlasti u Beogradu ukinućemo peronizaciju jer ne može peronska karta biti nešto što se posebno naplaćuje građanima prigradskih opština", najavio je kandidat za gradonačelnika NDS-a.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.