Rama: Poseta Beogradu novi početak za Balkan

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Poseta Beogradu novi početak za Balkan

Predstojeća poseta Srbiji je novi početak za ceo Balkan, područje koje je na početku svoje novije istorije bez konflikata među državama, poručio je premijer Albanije Edi Rama uoči posete planirane za 10. novembar.

"Čvrsto verujem da je ovo novi početak za Balkan i da, s druge strane, ovo vreme iziskuje novi i jedinstveniji pristup za budućnost koja bi trebalo da bude bolja za sve naše narode, ostavljajući iza sebe sve ono iz prošlosti što nas je ne samo sprečavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da krenemo napred već i izazvalo mnoge sukobe i donelo mnoga krvoprolića, a koje bi trebalo ostaviti prošlosti da zajedno ispiše novu istoriju o miru i regionalnoj saradnji", rekao je Edi Rama za agenciju Anadolija.

Balkan je, istakao je Rama, područje koje je na početku svoje novije istorije bez konflikata među državama i "Balkan poseduje veliki potencijal za ekonomski razvoj, pod uslovom da se taj potencijal posebno iskoristi kroz regionalnu saradnju".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.