Rama: Agresori ponovo izvršili napad

Izvor: B92, 10.Sep.2022, 12:10

Rama: Agresori ponovo izvršili napad

Tirana -- Premijer Albanije Edi Rama otkrio je danas da je na tu zemlju u petak uveče izvršen novi sajber napad.

On je rekao da su u pitanju isti napadači, kao i da je napad razotkriven i da je naišao na osudu savezničkih i prijateljskih zemalja.

"Izvršen je napad na Informacioni sistem upravljanja zemlje (TIMS), a iza njih stoje isti agresori", naveo je Rama na Tviteru, aludirajući na nedavni napad za koji Tirana tvrdi da je došao iz Irana. Rama je dodao da tehnički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timovi rade danonoćno sa saveznicima da naprave digitalne sisteme neprobojnim. Ove nedelje je došlo do prekida diplomatskih odnosa između Albanije i Irana, a Rama je u četvrtak rekao da je sajber napad iz Irana izveden u julu i da je mogao da dovede do paralisanja javnih službi, brisanja digitalnih sistema i upada u državne zapise, kao i do krađe vladine elektronske pošte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAMA SE HITNO OGLASIO: Agresori su ponovo izvršili napad na Albaniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2022

Premijer Albanije Edi Rama otkrio je danas da je na tu zemlju u petak uveče izvršen novi sajber napad, da su u pitanju isti napadači, kao i da je napad razotkriven i da je naišao na osudu savezničkih i prijateljskih zemalja...- Izvršen je napad na Informacioni sistem upravljanja zemlje (TIMS),...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.