Raketni štit SAD ne sme da podrije stabilnost Rusije

Izvor: B92, 28.Jun.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Raketni štit SAD ne sme da podrije stabilnost Rusije"

Moskva -- Stalni predstavnik Rusije u NATO Aleksander Gruško kaže da se Moskva neće štedeti u protiv odbrambenog raketnog štita SAD.

"Svi naši mogući koraci kojima bi odgovorili na to su odavno objavljeni. Nisu tajna ni za koga. Naravno, oni će biti primenjeni kada procenimo postojanje realnih pretnji koje potiču iz primene ovih planova", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Gruško za TASS.

On je dodao da će "u svakom slučaju, sve što je neophodno biti učinjeno kako bi se očuvala strateška ravnoteža i strateška stabilnost".

"U ovom slučaju, govorim o pouzdanosti našeg nuklearnog potencijala koji je stub strateške stabilnosti", zaključio je Gruško.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.