Raketni štit: Rusija upozorava Ameriku

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketni štit: Rusija upozorava Ameriku

"Rusija neće dozvoliti da bude uvučena u trku naoružanja, ali će preduzeti odlučne korake za očuvanje nacionalne bezbednosti i odbrambenu sposobnost", rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Predsednik Vladimir Putin naglasio je u obraćanju parlamentu da stalni i odlučni napori da američki raketni štit bude raspoređen i na teritoriji Evrope, predstavlja istinsku prijetnju ne samo za Rusiju, već i ceo svet, jer može da naruši ravnotežu snaga", rekao je Lavrov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je dodao da Rusija neće biti uvučena u skupu trku naoružanja.

"Moramo da upozorimo Zapad da ćemo u određenoj fazi raspoređivanja američkog štita preduzeti adekvatne mere da osiguramo našu nacionalnu bezbednost", rekao je Lavrov za agenciju RIA "Novosti".      

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.