Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Sep.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakete iz Gaze ispaljene na Izrael

Čelnici izraelske vojske istakli su da je jug Izraela napadnut minobacačkim oružjem iz pojasa Gaze, prvi put od potpisivanja primirja.

Poslednji sukobi u Gazi trajali su 50 dana, a završeni su primirjem koje je potpisano krajem avgusta.

Vojni zvaničnici su istakli da nije bilo povređenih u napadu, te da nije pričinjena materijalna šteta.

U toku 50-dnevnog rata poginulo je gotovo 2.200 Palestinaca, dok je živote izgubilo 66 izraelskih civila i vojnika.

Nekoliko sati pre ovog napada kojim je prekršeno primirje, Ujedinjene nacije su odobrile početak sanacije porušenih gradova u Gazi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ispaljena raketa iz Gaze na Izrael

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 08:58

Jedna raketa ispaljena je iz pojasa Gaze na Izrael, prvi put od potpisivanja primirja između Izraela i palestinskog radikalnog pokreta Hamas, saopštila je sinoć izraelska vojska i dodala da nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta...Hamas i Izrael su 26. avgusta postigli uz posredovanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.