Raketama na Izrael, tenkom na Hamas

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketama na Izrael, tenkom na Hamas

Izraelski tenk pogodio je dva vojna punkta Hamasa na severu pojasa Gaze u znak odmazde za tri rakete ispaljene nekoliko minuta ranije na Izrael.

To je saopštila izraelska vojska.

Jedna raketa je pala u staklenu baštu, ali nije pričinila povrede ni štetu.

Druga je oštetila jednu kuću u pograničnom naselju.

To je bila druga razmena vatre u tom području za manje od 24 sata.

U utorak uveče dve rakete su ispaljene iz pojasa Gaze na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraelske gradove Aškelon i Ašdod dok se premijer Izraela obraćao pristalicama na predizbornom mitingu.

On je odveden sa bine nakon što su se oglasile sirene za raketnu uzbunu, ali se ubrzo vratio pošto je rakete presreo odbrambeni sistem "Gvozdena kupola".

Izraelska vojska je potom gađala 15 meta Hamasa, koji vlada pojasom Gaze.

To je najnovija eskalacija napetosti koja inače vlada na granici Izraela i sa Gazom i sa Libanom u poslednjoj nedelji kampanje pred izraelske parlamentarne izbore 17. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VARNICE NA BLISKOM ISTOKU: Hamas ispalio rakete, izraelski tenk gađao položaje u Gazi

Izvor: Večernje novosti, 11.Sep.2019

Izraelski tenk pogodio je danas dve vojne pozicije Hamasa u severnom delu pojasa Gaze, što je odgovor na tri rakete koje su nekoliko minuta ranije ispaljene na Izrael Izraelski tenk pogodio je danas dve vojne pozicije Hamasa u severnom delu pojasa Gaze, što je odgovor na tri rakete...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.