Rajku treba podrška svih Srbljana

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 10:58

"Rajku treba podrška svih Srbljana"

Zadar -- Hrvatski mediji pišu da na lokalne izbore u Dalmaciji stižu i autobusi iz Srbije.

Ekipa Dnevnika Nove TV pronašla je čoveka koji je suorganizator prevoza busom iz Beograda do Zadra kojim će Srbi doći na glasanje sledeće nedeljee. Ime mu je Duško i on je hrvatskim novinarim arekao da je prevoz osiguran svima koji žele da glasaju i imaju ličnu kartu i prebivalište u Benkovcu.

Na pitanje novinara da li je put plaćen ili ga putnici sami plaćaju, odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je plaćeno te da to plaćaju Srbi iz Benkovca. Kazao je da se za Hrvatsku kreće u petak, a u Beograd se vraćaju u nedelju. Na pitanje u čijoj je to sve organizaciji, Duško navodi:

"Pa da kažemo, Udruženje Srba iz Dalmacije. Pošto sam ja isto poreklom iz Benkovca. Ovo nema veze s političkom strankom. Ljudi, narod, između sebe se dogovorio i počeo organizovati.".

On smatra da Srbi koji imaju kuće i prebivalište u Hrvatskoj, moraju i trebaju imati pravo glasa i na izborima.

Uoči lokalnih izbora, "vri" i u susednom Gračacu u kom je prašinu podigla objava na društvenim mrežama: "Rajku treba podrška svih Gračana i Srbljana koji imaju prebivalište u Lici, važeću osobnu iskaznicu. Sve informacije oko odlaska na izbore, načina prevoza i testova na koronu biće dostupne preko društvenih mreža i gračačkih grupa."

Mladi pravnik i kandidat SDSS-a i DS-a za načelnika Gračaca Rajko Obradović tvrdi da sa tom objavom nema veze. I sam je, kaže, povratnik u ovaj kraj, a u nedelju bi u Gračacu voleo da vidi na izborima samo one koji se misle vratiti i planirati život u Gračacu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.