Radončić: Kriminalci u BiH imaju razloga da ne spavaju mirno

Izvor: Blic, 29.Dec.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić: Kriminalci u BiH imaju razloga da ne spavaju mirno

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić poručio je da pravna država “staje na nage” i da svi koji su počinili kriminal, ratnin zločin ili su umešani u korupciju imaju razloga da ne spavaju mirno u narednoj godini.

Radončić je za sarajevsku Face TV rekao da je Ministarstvo na čijem je čelu u ovoj godini pravilo ambijent za uspeh - promenama zakona i usvajanjem zakona o zaštiti svedoka.

- Urađena je policijska baza podataka koja je do sada bila mrtvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slovo na papiru, a za samo pola godine razmenjeno je 28 miliona podataka između agencija - rekao je Radončić koji je i lider Saveza za bolju budućnost BiH.

On tvrdi da agencije za sprovodojenje zakona na državnom i federalnom niovu “polako, ali sigurno” dobijaju poverenje i podršku koja im je potrebna.

- Ključ tih istraga je u agencijama za sprovođenje zakona - u Obveštajno bezbednosnoj agenciji i Tužilaštvu - dodao je.

Upitan da li su na meti i lideri političkih stranaka, Radončić je odgovorio da oni nisu, ali da njihove politike koje su legalizovale korupcije jesu, jer “BiH nije tek tako prva zemlja u Evropi po korupiji”.

Ministar se, kako su preneli bosanski mediji, posebno osvrnuo na po BiH vrlo štetan projekat šifrovanog naziva “Verlt”, koji je imao za cilj da se BiH prikaže kao zemlja radikalnih muslimana.

- Vrlo energično ću braniti svoj narod, Bošnjake, muslimane, svoju veru islam, da ih niko ne može držati odgovornim kao narod, kolektivitet. Ali ću i kao ministar uraditi sve da našu decu ne ubijaju u Siriji, uradiću sve da BiH poštuje međunarodne obaveze - poručio je Radončić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.