Radomirović ponovo kandidat za predsednika UNS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 15:41

Radomirović ponovo kandidat za predsednika UNS-a

Aktuelni predsednik Udruženja novinara Srbije, osnivač i glavni urednik portala Pištaljka, Vladimir Radomirović ponovo je kandidat za predsednika ovog udruženja.

Njega je na tu funkciju predložilo 74 novinara i foto-reportera iz brojnih redakcija po Srbiji - RTS i RTV, Prva televizija, Politika, Večernje novosti, Tanjug, Danas, NIN, Nedeljnik, Sremske novine, Libertatea... saopšteno je iz ovog udruženja.

Kako je navedeno, kandidaturu sadašnjeg predsednika UNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podržale su kolege iz sadašnjeg sastava Uprave i Suda časti UNS-a i novinari.

Radomirović je novinarstvom počeo da se bavi pre 27 godina u nedeljniku Vreme, a narednih godina radio je u listovima Naša Borba, Danas i magazinu Status, bio je glavni urednik nedeljnika Reporter, kada ga, je tokom 2001. i 2002. godine, a potom do 2005. je radio na Televiziji B92 kao novinar i urednik vesti, da bi 2006. prešao u “Politiku”, gde je prvo bio zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike, a potom, 2008. godine postao i zamenik glavne i odgovorne urednice najstarijih novina na Balkanu.

Prvi je dobitnik nagrade “Verica Barać”, koju od 2012. godine dodeljuje Savet za borbu protiv korupcije, a 2014. dobija najprestižniju novinarsku stipendiju na svetu, koju dodeljuje Fondacija za novinarstvo “Niman” na Univerzitetu Harvard.

Jedan je od osnivača Evropskog centra za slobodu štampe i medija (European Centre for Preš and Media Freedom) sa sedištem u Lajpcigu.

U Udruženju novinara Srbije je od 2009. godine, član Uprave bio je od 2013. do 2017. godine, a član Izvršnog odbora od 2016. do 2017. godine.

Kandidat za predsednika je novinar i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević, a njega je predložilo više od 50 novinara

Živojin Rakočević više od decenije piše za “Politiku”, a direktor je Doma kulture u Gračanici na Kosovu, gde živi i radi.

Jedan je od osnivača KiM radija, čiji je glavni i odgovorni urednik bio od 2000. do 2008. godine.

Dobitnik je nagrade “Milan Pantić” za hrabrost u izveštavanju o pogromu nad Srbima na Kosovu 2004. i nagrade “Aleksandar Tijanić”, koja se dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju.

Izborna skupština UNS zakazana je za 29. maj u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.