Radnike Zavarivača angažovalo novo preduzeće

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnike "Zavarivača" angažovalo novo preduzeće

Hale "Zavarivača", vranjskog preduzeća u stečaju, zakupilo je preduzeće "Ansal steel". Angažovali su 80 bivših radnika "Zavarivača", a planiraju da zaposle još ljudi do kraja godine. U tim pogonima nastaviće i da školuju mlade varioce.
Pogon Zavarivača marta ove godine - prazna, zapuštena hala, firma pred stečajem, radnici biraju socijalni program. Sada se ponovo brusi, vari, aktivirani su i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnici i mašine.

"Razlika je velika, mi smo radili u Zavarivaču zadnjih deset godina i bez para, nepovezanog radnog staža, sa dugovanjima od 40 plate. Sada je sasvim druga situacija, mnogo bolja, odlična, Primamo platu, znamo za šta radimo, radnici se osećaju lakše, slobodnije, jer para čini čoveka slobodnim", kaže Zoran Tomić, radnik.
Za mesec dana, od zakupa, uspeli su da remontuju mašine i pokrenu proizvodnju. Rade u dve smene, proizvode delove za mašinsku, rudarsku industriju. Sada rade za Kostolac i Kolubaru.
"Radili smo mostove, vojne i policijske objekte smo radili, radili smo ruski program i druge programe. Imamo jedno iskustvo, ovaj posao koji trenutno radimo leži nam najbolje, čelična konstrukcija, u tome smo najbolji", kaže Dragan Nacković, poslovođa proizvodnje.
"Predstoji nam i veliki posao, sprema se dokumentacija za tender, mislim da će proći. Treba za Nemce da radimo ogroman posao, to je konstrukcija u većem obimu i nadam se da će to biti za nekih mesec dana", kaže Sava Milovanović, direktor "Ansal steel" ogranka u Vranju.
"Ansal steel" nastaviće tradiciju obučavanja mladih varilaca, to zanimanje traženo je i nekad i sad. Kupili su opremu, obezbedili instruktore, a polaznici će dobiti međunarodni sertifikat.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jubilej u znaku investicija i novih radnih mjesta

Izvor: Capital.ba, 08.Sep.2017, 07:34

KOTOR VAROŠ, Preduzeće “Sim tehnik” iz Kotor Varoša danas će puštanjem u funkciju novog i moderno opremljenog proizvodnog pogona na površini od 3.500 metara kvadratnih obilježiti vrijedan jubilej – deset godina postojanja.   Direktor preduzeća Ivica Marić rekao je Srni da 235 zaposlenih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.