Radnici u Srbiji najobespravljeniji u Evropi

Izvor: Blic, 10.Dec.2013, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Srbiji najobespravljeniji u Evropi

Sindikalna organizacija fabrike Zastava Oružje upozorila je na sve izraženije ugrožavanje ekonomskih i socijalnih prava, navodeći da su radnici u Srbiji danas najobaspravljeniji u Evropi.

Zarade zaposlenih u Srbiji su među najnižim u regionu, što direktno utiče na smanjenje životnog standarda, navodi se u saopštenju tog sindikata izdatom povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

U saopštenju se dodaje da je deindustrijalizacija zemlje doprinela potpunom razaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << socijalnog položaja zaposlenih, a Srbija je ostala opljačkana sa armijom

nezaposlenih.

Danas oko 10 odsto radnika u Srbiji radi, a ne prima zarade, a veliki broj radnika i građana nema overene zdravstvene knjižice. Nezvanično, nezaposlenost je veća od 30 odsto, što direktno vodi daljem povećanju siromaštva građana, ističe se u

saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.