Radnici Želvoza nastavili protest

Izvor: Studio B, 18.Jan.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Želvoza nastavili protest

Radnici Fabrike železničkih vozila Želvoz nastavili su i u subotu protest jer od maja prošle godine nisu dobili platu, a kažu da im se nije obratio niko od zvaničnika.

Oni su već tri dana u zgradi Skupštine grada Smedereva gde su upali uprkos pokušaju policije da ih spreči, i traže da im gradska vlast pomogne.

Radnici Želvoza čija je firma godinama "u restrukturiranju", rekli su agenciji Beta da im nije uplaćivan ni radni staž koji sada treba povezati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Očekujemo svakog dana da neko iz Ministarstva privrede dodje da razgovaramo. Ovog puta nećemo da prihvatimo obećanja, kao toliko puta ranije", rekao je agenciji Beta predsednik sindikata ASNS Dragan Milijašević.

Radnicima koji su u sali Skupštine grada, iz fabrike donose sendviče, pomoć su im doneli i sindikalisti Železare Smederevo, ali kažu da ih niko iz lokalne samouprave "nije ni pogledao, a kamoli im se obratio".

Milijašević je rekao da su pomoć tražili i od premijera i vicepremijera, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.