Radnici Zastave elektro dobili akcije vlasnika

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Zastave elektro" dobili akcije vlasnika

Posle višemesečnih protesta u fabrici "Zastava elektro" iz Rače kod Kragujevca, većinski vlasnik Ranko Dejanović odlučio je da se odrekne svih svojih akcija u korist zaposlenih.

Većinski vlasnik fabrike "Zastava elektro" iz Rače, kod Kragujevca, Ranko Dejanović potvrdio je Tanjugu da je odlučio da se, nakon višemesečnih protesta u toj fabrici, odrekne svih svojih akcija u korist zaposlenih.

Dejanović je radnicima poručio da je takvu odluku doneo svestan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teškog socijalnog statusa radnika i njihovih porodica.

Vlasnik kragujevačke fabrike je istakao da je u tu "zajedničku fabriku" uložio sve što je imao - sredstva, radnu energiju, sposobnost, zdravlje.

"Realne okolnosti su me usmerile na orijentisanje proizvodnje ka novim i dosadašnjim poslovnim partnerima i u više navrata sam bio u poziciji da realizujemo ugovore, ali nemiri u fabrici i štrajkovi, ne sindikalnog, već političkog karaktera su rušili kredibilitet najvećeg broja vrednih i kvalitetnih radnika i fabrike", naveo je Dejanović.

Ranko Dejanović tvrdi da je potencijal fabrike bio i jeste visok, ali da je, kako se već danima iznose neistine, procenio da bi njegovo dalje angažovanje "imalo niske efekte" po pokretanje proizvodnje, kao i da bi to bilo moguće "samo našom saradnjom, a ne instruisanim sukobima".

Dejanović je, kako je rekao, radnicima poručio da je odlučio da svoj radni angažman usmeri van Rače i da u drugoj sredini realizuje ideje koje je prvobitno imao sa "Zastavom elektro".

Vlasnik fabrike je izrazio uverenje da će državni organi ispitati sve navode koji su "sračunati na rušenje njegovog ugleda, poštenja i časti i da će reagovati u skladu sa zakonom".

Radnici "Zastave elektro" protestovali su zahtevajući isplatu zarada od maja prošle godine i doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje, kao i raskid kupoprodajnog ugovora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.