Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Kluz Kožare" razgovaraju sa predstavnicima Vlade

Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo da će sa radnicima "Kluz Kožare" sarađivati u pripremi preduzeća za privatizaciju, nakon protesta zaposlenih koji zahtevaju da im se otpiše stari dug od oko 20 miliona evra. Sledeći sastanak zakazan za 20. mart, a aukcija preduzeća za 10. april.

Predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja primili su predstavnike zaposlenih u preduzeću "Kluz Kožara" koji su protestovali tražeći da se tom preduzeću, u cilju uspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privatizacije, otpiše stari dug od oko 20 miliona evra, kako bi preduzeće moglo da bude uspešno privatizovano na aukciji koja je zakazana za 10. april, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je da će sa radnicima "Kluza" sarađivati u pripremi za privatizaciju.

U saradnju će, kako se navodi, biti uključena i Agencija za privatizaciju, kao i Agencija za osiguranje depozita, koja je nadležna za regulisanje dugova prema bankama u stečaju.

Sledeći sastanak predstavnika Ministarstva ekonomije i "Kluza" zakazan je za 20. mart.

Aukcija 70 odsto kapitala proizvođača odeće "Kluz Kožara" i trgovačke mreže tog preduzeća zakazana je za 10. april, a početna cena je 448,13 miliona dinara.

Generalni direktor "Kluz Kožara" Miloš Simić objasnio na današnjem protestu da je tom preduzeću pripisan stari dug nekog drugog pravnog lica prema Beobanci, nastao pre 15 godina.

Simić je rekao da od 1998. godine, od kako "Kluz Kožara" postoji kao samostalno pravno lice, preduzeće nije zadužilo taj novac i naglasio da je posle podele "Kluza" do sada privatizovano pet preduzeća iz njegovog sistema bez bilo kakvog opterećenja prema Beobanci a da je sav stari dug "prevaljen" na zaposlene u tom preduzeću.

"Sigurno nas niko neće kupiti sa tim dugom i tražimo samo otpis tuđeg duga, kako ne bi otišli u stečaj i likvidaciju" istakao je Simić.

Predsednik sindikata "Kluz Kožara" Dušan Radović rekao je da će posle prve propale aukcije, na drugoj aukciji 10. aprila kapital preduzeća "Kluz Kozara" biti ponuđen za oko četiri miliona evra.

Radović je podsetio da to preduzeće ima i dug od oko dva miliona evra za isplatu zaostalih plata zaposlenima.

Radović je istakao da je oko 220 zaposlenih u tom preduzeću spremno da proizvodi žensku i mušku konfekciju prema visokom standardima i dodao da sada to preduzeće radi za izvoz- Italiju i Holandiju, ali i za domaće tržište.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.