Radnici GSP protestovali ispred Skupštine grada

Izvor: Blic, 11.Mar.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici GSP protestovali ispred Skupštine grada

Nekoliko stotina radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća sa predstavnicima Ujedinjenih sindikata GSP danas je protestovalo ispred Skupštine grada jer, kako kažu, ne žele da se sistem naplate i upravljanja saobraćajem izmesti iz firme i poveri turskom operateru "Kentkart". Učesnici protesta predali su zahteve Direkciji za javni prevoz i Skupštini grada, a potom se razišli.

Zaposleni su u protestnu šetnju pošli iz sedišta GSP na Dorćolu, a zatim su prošetali ulicama: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cara Dušana i 27. marta, Starine Novaka, da bi Bulevarom kralja Aleksandra stigli ispred Skupštine grada.

Ni u Direkciji za javni prevoz ni u Skupštini grada niko od nadležnih nije primio protestante pa su oni zahteve ostavili u pisarnicama obe institucije.

Protest je trajao nešto više od sat i po vremena, a najavljeno je novo okupljanje ispred Skupštine grada za sedam dana ukoliko niko od nadležnih ne odgovori na zahteve.

U Ujedinjenim sindikatima GSP "Beograd” pribojavaju se da će, kao posledica novog sistema naplate, više od 900 radnika koliko je trenutno zaposleno u tim sektorima izgubiti posao ili biti premešteno na na manje vrednovane pozicije.

Međutim, u drugom reprezentativnom sindikatu GSP "Sloga raj", koji broji 1.250 radnika ove firme, ističu da su 9. marta dobili pismene garancije od gradonačelnika Dragana Đilasa i generalnog direktora GSP Milete Radojevića da niko od zaposlenih neće dobiti otkaz, a da preduzeće neće biti privatizovano.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mirna šetnja za spas preduzeća i očuvanje posla

Izvor: Danas, 12.Mar.2011, 00:27

Ujedinjeni sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd juče je organizovao protestnu šetnju od GSP „Dorćol“ ulicama Knjeginje Ljubice, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Starine Novaka i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada. Između 400 i 500 sindikalaca protestovali su jer...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.