Radna grupa za nove pregovore

Izvor: B92, 28.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za nove pregovore

Mirko Cvetković (FoNet, arhiv)

Beograd -- Premijer Mirko Cvetković oformio je radnu grupu koja će naredne nedelje početi drugi krug pregovora sa vlastima SAD o slučaju Miladina Kovačevića, piše "Blic".

Kovačević je optužen da je u državi Njujork pretukao kolegu Brajana Stajnhauera i, uprkos sudskoj zabrani, pobegao u Srbiju, uz pomoć službenika srpskog konzulata. Prema izvorima ovog lista, cilj pregovora je da Srbija obezbedi bolji odnos sa Amerikom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Problem nije u milion dolara ili 60 miliona dolara koje možemo da od njih dobijemo, već i u činjenici da Srbija namerava da podigne kredit kod Međunarodnog monetarnog fonda, a stav Amerike u takvim situacijama je odlučujući, tvrdi izvor "Blica" iz Vlade Srbije.

Prema tom izvoru, odlučeno je da Cvetković jedini govori o slučaju Kovačević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.