Radna grupa za Vojvodinu do kraja godine

Izvor: RTS, 18.Dec.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za Vojvodinu do kraja godine

Do kraja godine biće osnovana radna grupe koja će se baviti problemom finansiranja Vojvodine, saopštilo Ministarstvo finansija. Sastanci će se održavati u skladu sa realnim potrebama, ali ne ređe od jednom mesečno.

Radna grupa koja će se baviti problemom finansiranja Vojvodine biće osnovana i održaće konstitutivnu sednicu do kraja godine, saopštilo je Ministarstvo finasija Srbije.

To je, kako se navodi na sajtu Ministarstva, dogovreno na sastanku ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finansija Lazara Krstića i ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Igora Mirovića sa predsednikom Skupštine Pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom, sekretarom Skupštine Vojvodine Miloradom Gašićem i pokrajinskim sekretarom za finansije Zoranom Radomanom.

Ističe se da su svi učesnici sastanka saglasni da se sastanci radne grupe održavaju "prema dinamici koja će odražavati realne potrebe, ali ne ređe od jednom mesečno".

Kako je precizirano, radna grupa će se baviti finansiranjem Autonomne Pokrajine Vojvodine u širem kontekstu, uzimajući u obzir, kako Zakon o finansiranju pokrajine, tako i nadležnosti Vojvodine i obaveze koje iz te nadležnosti proizilaze.

Finansiranje Vojvodine i uopšte problem finansiranja lokalne samouprave biće rešavani u sklopu sveobuhvatne reforme koja podrazumeva i Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, Statut te pokrajine, ali i zakone o budžetskom sistemu i finansiranju lokalnih samouprava.

Prethodno je u novembru 2012. formirana Radna grupa za izradu zakona o finansiranju Vojvodine, na čijem čelu je bio tadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić, ali nije održala nijedan sastanka.

Najavljivano je će radna grupa u prvoj polovini ove godine pripremiti predlog zakona o finansiranju Vojvodine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.