Radna grupa razgovarala o sigurnosti snabdevanja energijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 18:16

Radna grupa razgovarala o sigurnosti snabdevanja energijom

Radna grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, danas je održala sastanak na kojem je razmotrila aktivnosti najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tokom sastanka bilo je reči o obezbeđivanju sredstava i energenata do kraja marta, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Predstavnici JP "Elektroprivreda Srbije" predstavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Predstavnici Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanjem i distribucijom u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve po pitanju zaliha energenata za zimu.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, sem predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su pored ostalih i predstavnici "Elektrodistribucije Srbije", "Elektromreže Srbije”, "Srbijagasa", "Transportgasa", "Naftne industrije Srbije", JP Srbijašume, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, RHMZ i "Srbija kargo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radna grupa za sigurnost snabdevanja energijom o pripremama za zimu i racionalnoj upotrebi energije

Izvor: Danas, 17.Avg.2022

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da je na današnjoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i pripremama za zimu razgovarano o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.