Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmanović: BiH ne može priznati nezavisnost Kosova

Srpski član u Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović ponovio je sinoć da BiH ne može priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, navodeći da do sada nije bilo pritisaka da se to učini.

„Mislim da je potpuno jasan stav skoro polovine BiH, koju predstavljam ja, da se u takvu priču ne može ući”, rekao je Radmanović , gostujući u emisiji „Puls” u programu BN TV.

On ističe da pritisaka da BiH prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo do sada, ali ne isključuje mogućnost da ih neće biti u narednom periodu.

„Ukoliko bi se desilo da EU postavi BiH uslov da pre pristupanja u tu zajednicu prizna nezavisnost Kosova onda mi nećemo ići u EU”, rekao je Radmanović i dodao da, takođe, neće biti ni potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ukoliko bi neka od člnica EU postavila to za uslov.

Radmanović je izrazio verovanje da tih uslovljavanja neće biti i da će BiH potpisati uskoro Sporzum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.