Radionica u Kulturnom centru Beograd za decu i odrasle

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica u Kulturnom centru Beograd za decu i odrasle

Radionica za decu i odrasle u okviru izložbe "Ekstravagantna tela: ekstravagantne godine" biće održana sutra od 16.30 do 18 sati u Likovnoj galeriji Kultunog centra Beograd. Izložba "Ekstravagantna tela: ekstravagantne godine" traje do 1. marta

Radionica je besplatna, namenjena je uzrastu od 6 do 10 godina, ali su dobrodošli i oni malo mlađi i oni nešto stariji.

Kako je broj mesta ograničen, potrebno je da zainteresovani što pre pošalju ime, prezime, mail, broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mobilnog i ime, prezime i godište deteta na adresu: ana.nedeljkovic@kcb.org.rs.

Ovog puta, na radionici će se sutra pričati o mladima i starima, o bakama i dekama, prabakama i pradekama...

Tim KCB pripremio je i jednu zabavnu tehniku crtanja. Potrebno je da ponesete fotografiju bake, deke, prabake, pradeke ili nekog interesantanog lika iz prošlosti vaše porodice (bilo bi zgodno da fotografija bude portret i da se odštampa u dva primerka, nije bitan kvalitet i može i crno-belo), a na radionici će crtati i deca i odrasli.

U okviru programa "KCB Radionica za decu i odrasle" posetioci će se družiti sa umetnicima, gledaće izložbe, a imaće priliku i da se igraju u galeriji i oprobaju se u različitim tehnikama vizuelnih umetnosti.

O izložbi "Ekstravagantna tela: ekstravagantne godine"

Iako predstavlja sasvim prirodan sled života, starost često doživljavamo kroz averziju ili čak kao uvredu – gotovo kao da smo njome postavili dijagnozu ili ukazali na neku vrstu poremećaja. Zbog fizičkih i psihičkih promena koje sa sobom donosi ali i same činjenice da vodi ka smrti, starost i njeni znakovi izazivaju zazor uporediv s onim koji izaziva telo ili um smešteno van društvenih normi. Upravo se tim procepom unutar norme, kroz savremenu umetnost, bavi izložba Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine.

Umetnici: Andrea Palašti (RS), Adela Jušić (BiH), Goran Trbuljak (HR), Hrvoslava Brkušić (HR), Ivan Kožarić (HR), Lada Cerar (SLO), Maja Bekan (RS), Marko Jeftić (RS), Pilvi Takala (FIN), Sanja Iveković (HR), Allucquere Rosanne „Sandy“ Stone (USA), Siniša Labrović (HR), Suzanne Lacy (SAD), ŠKART (RS), Anja Strelec i Tomislava Jukić (HR), Tomislav Gotovac (HR).

Kustoski tim: Milica Pekić, KIOSK, Beograd (RS); Ivana Bago, Olga Majcen Linn, Sunčica Ostoić, KONTEJNER, Zagreb (HR); Lois Keidan, Live Art Development Agency, London (UK); Slaven Tolj, Muzej moderne i savremene umetnosti, Rijeka (HR).

Tokom trajanja izložbe biće organizovan niz pratećih programa, performansa i radionica.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.