Radikal doveo fašiste u Skupštinu?

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikal doveo fašiste u Skupštinu?

Beograd -- Radikali su 1. februara u parlamentu, bez znanja nadležnih, ugostili čelnika pokreta "Ruski obraz" i vođu italijanske neofašističke stranke "Forca nuova".

Kako piše "Blic", sa njima je bio i novosadski neonacista i pripadnik organizacije "Nacionalni stroj" Miodrag Milikić.

Čelnik pokreta "Ruski obraz" Ilija Gorjačev sa verenicom i vođa italijanske neofašističke stranke "Forca nuova” Roberto Fjore slikali su se u Skupštini Srbije s poslanikom SRS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dejanom Mirovićem, koji tvrdi da je četvrti na slici zapravo student ruskog jezika koji je bio u funkciji prevodioca.

"Reč je o privatnoj poseti mog prijatelja Ilije Gorjačeva, koga je odlikovao ruski patrijarh, dok je Fjore bivši član Evropskog parlamenta koji je bio u koaliciji sa partijom Silvija Berluskonija", kaže za "Blic” Mirović.

Kako je moguće da se ovakvo, najblaže rečeno problematično društvo okuplja u republičkom parlamentu, zatražila je da se ispita šefica poslaničke grupe ZES Nada Kolundžija, saznaje "Blic".

"Dao sam nalog Službi obezbeđenja da ispita tačnost ove informacije i očekujem da ćemo sutra imati objašnjenja", izjavio je u četvrtak generalni sekretar skupštine Veljko Odalović.

Fjore je vođa ultradesničarske rasističke stranke "Forca nuova”, čiji su članovi poznati po marševima protiv emigranata u Italiji. Čelnik "Ruskog obraza” je i urednik istoimenog glasila ove klerofašističke grupe, dok je Milikić, pored Gorana Davidovića Firera i desetak osoba, 2006. osuđen zbog upada na antifašističku tribinu u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.