Radiće se Strateška procena uticaja za autoput BG - ZR - NS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2020, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radiće se Strateška procena uticaja za autoput BG - ZR - NS

Za područje koridora autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad biće urađena Strateška procena uticaja za prostorni plan posebne namene, odlučilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Procena se radi zbog mogućih uticaja ovog koridora na životnu sredinu kao i zbog potreba da se na području Prostornog plana posebne namene poboljša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvalitet života i obezbedi održivi razvoj, navodi se u odluci koju je objavio Službeni glasnik.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritoriji gradova Beograd, Pančevo, Zrenjanin, Novi Sad, kao i opština Opovo, Kovačica i Žabalj.

Rok za izradu Strateške procene je godinu dana, a sredstva za njenu izradu obezbeđuje "China Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad: Radi se strateška procena

Izvor: B92, 17.Mar.2020

Beograd -- Za područje koridora auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad biće urađena strateška procena uticaja za prostorni plan posebne namene...Procena se radi zbog mogućih uticaja ovog koridora na životnu sredinu, kao i zbog potreba da se na području prostornog plana posebne namene poboljša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.