Radev: Istorijska prilika da Bugarska čuva makedonsko nebo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radev: Istorijska prilika da Bugarska čuva makedonsko nebo

Predsednik Bugarske Rumen Radev izjavio je da njegova zemlja ne treba da propusti istorijsku priliku da štiti vazdušni prostor Severne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

"To nije samo naš nacionalni interes, već i dug ka bratskoj Republici Severnoj Makedoniji i izraz odgovornosti", naglasio je Radev pre odlaska za London na samitu zemalja članica NATO.

On je istakao da dok su razgovori o zaštiti vazdušnog prostora Severne Makedonije bile odlagane od bugarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strane u iščekivanju "svetle budućnosti" kada će Bugarska imati nove avione, Grčka je zaključila sporazum o sprovođenju takve misije, prenosi BgNes.

Radev je podsetio da je u prošlom periodu postignut sporazum za sastanak ministara odbrane i načelnika generalštabova Severne Makedonije, Bugarske i Grčke, posvećen uključivanju bugarskog Vojnog vazduhoplovstva u zaštiti vazdušnog prostora Severne Makedonije.

"Sa današnjim kapacitetima možemo u celosti da ispunimo taj zadatak bez dodatnih troškova, jer može da se sprovodi iz baze Graf Ignatievo", zaključio je Radev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.