Rad sa decom ključ za rodno ravnopravno društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad sa decom ključ za rodno ravnopravno društvo

Unapređenje uspešne saradnje sa UNICEF-om i realizacija zajedničkih projekata u oblasti obrazovanja dece i mladih, sprečavanja dečjih brakova i poboljšanje položaja dece iz romske populacije, bile su teme danas sastanka potpredsednice Vlade prof. dr Zorane Mihajlović sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Reginom de Dominicis.

"Koordinaciono telo kojim predsedavam otvoreno je za sve vidove saradnje kako bismo popravili položaj dece i omladine u Srbiji. Rad sa najmlađima od izuzetne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važnosti za rodno ravnopravnije društvo kojem težimo, oslobođeno od nasilja i diskriminacije", rekla je Mihajlovićeva.

Regina de Dominicis, kako je saopšteno, pohvalila je napore države na ovom polju, rekavši da su stabilna Vlada i jasan put ka Evropskoj uniji doprineli napretku Srbije u odnosu na prethodni period.

"Želja nam je da sa vama potpišemo Memorandum o saradnji i da zajedničkim projektima pomognemo da se položaj dece, ali i adolescenata poboljša. Želimo da budemo vaši partneri i da pozitivne modele implementiramo u celoj Srbiji", rekla je De Dominicis.

Na sastanku je bilo reči i o istraživanju višestrukih pokazatelja o položaju žena i dece u Srbiji, koje se uz podršku UNICEF-a i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost realizuje šesti put u našoj zemlji, kao i o potrebi uključivanja svih relevantnih institucija kako u borbu protiv ranih i dečjih brakova, tako i u opšte poboljšanje uslova života dece i mladih.

Potpredsednica Vlade poklonila je novoj direktorki UNICEF-a u Srbiji pirotski ćilim koji su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima", koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.