Račun vlasniku odbegle kobre 100.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun vlasniku odbegle kobre 100.000 evra

BERLIN - Grad Milhajm na Ruru može da odahne, pošto je, posle nekoliko dana potere, monokl-kobra, zmija otrovnica dugačka oko 30 centimetara, pronađena mrtva, a njen vlasnik, od kojeg je odbegla, moraće da plati 100.000 evra, koliko iznose troškovi potere, javljaju danas regionalni mediji.

Opasnu životinju, koja je pobegla iz vivarijuma jednog 19- godišnjeg mladića, tražilo je pet dana oko 30 vatrogasaca, koji su morali čak da razruše podove stana, nekoliko porodica privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isele, a kuću heremtički izoluju.

Zmija je pronađena zalepljena na specijalnu lepljivu traku u dnevnoj sobi trosobnog stana, javljaju mediji, prenoseći procene eksperata da je monokl-kobra umrla od gladi. Mediji prenose i kritike društava za zaštitu reptila zbog smrti otrovnice.

Jedan portparol grada Milhajma je rekao da vlasnik zmije ne mora da računa s pravnim posledicama, pošto "držanje zmija-otrovnica nije protiv zakona".

Mladić je, međutim, obavezan da preuzme nastale troškove, a oni su, kako je rekao portparol, samo za petodnevni angažman vatrogasaca oko 38.500 evra.

"Ukupno, troškovi iznose oko 100.000 evra", rekao je portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.