Rab: Britanija se ne meša u unutrašnje stvari Kine

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 19:52

Rab: Britanija se ne meša u unutrašnje stvari Kine

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab odbacio je danas optužbe Kine da se Velika Britanija upustila u grubo uplitanje u njena unutrašnje stvari,

"Ovo nije grubo mešanje u unutrašnje stvari", rekao je Rab u intervjuu Rojtersu.

"To je pitanje poverenja i puno zemalja širom svet postavlja pitanje da li Kina ispunjava svoje međunarodne obaveze", istakao je britanski ministar.

Ranije danas kineski ambasador u Londonu Liu Siaoming optužio je Veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britaniju za grubo mešanje i izricanje neodgovornih ocena od kada je Peking uveo novi zakon o bezbednosti u Hongkongu.

"Vlada Velike Britanije nastavlja da daje neodgovorne opaske o poslovima Hongkonga", rekao je novinarima ambasador Liu na onlajn konferenciji za medije i istakao da ponuda za dobijanje britanskog državljanstva predstavlja grubo mešanje u unutrašnje stvari Kine.

Britanija je saopštila da je kinesko nametanje zakona o bezbednosti Hongkongu jasno i ozbiljno kršenje Zajedničke deklaracije iz 1984. godine i da će London ponuditi stanovnicima bivše britanske kolonije put do britanskog državljanstva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LONDON ODBACIO OPTUŽBE PEKINGA Rab: Britanija se ne meša u unutrašnje stvari Kine

Izvor: Blic, 06.Jul.2020

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab odbacio je danas optužbe Kine da se Velika Britanija upustila u grubo uplitanje u njena unutrašnje stvari povodom donošenja novog zakona o bezbednosti u Hongkongu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.