RWE odustao od izgradnja vetroparka u Britaniji

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RWE odustao od izgradnja vetroparka u Britaniji

Nemački energetski koncern RWE odustao je od razvoja projekta za izgradnju vetroparka vrednog četiri milijarde funti (6,5 milijardi dolara) na severnoj obali grofovije Devon, u Velikoj Britaniji.

Razlog odustajanja je taj što tehnička složenost čini projekat ekonomsko neprivlačnim, saopštio je RWE.

Razvoj projekta u Bristolskom zalivu nameće velike tehničke poteškoće, zbog neophodnosti obavljanja posla u dubokoj vodi i u nepovoljnim uslovima na morskom dnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objašnjeno je u saopštenju.

Očekivalo se da će vetropark činiti 240 turbina koje bi obezbeđivale električnu energiju za 900.000 domaćinstava. U prvobitnom planu razmere projekta su bile mnogo veće, ali su posle konsultacija sa tehničkim stručnjacima smanjene.

Kompanija je saopštila da namerava da nastavi razvoj drugih, tehnički manje složenih projekata u oblasti energije vetra na obali.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.