RUSIJA UPOZORAVA: Rama i Tači povećavaju napetost na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA UPOZORAVA: Rama i Tači povećavaju napetost na Balkanu

Sve je jasno

Izjave premijera Albanije Edija Rame i kosovskog lidera Hašima Tačija o velikoalbanskoj državi povećavaju stepen napetosti na Balkanu, izjavili su u MIP-u Rusije.

- Pod velom neosnovanih optužbi na račun Rusije o pokušajima destabilizacije stanja u jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere ze oživljavanje velikoalbanskog projekta — sada sa oslanjanjem na Ustav Albanije koji daje Tirani pravo na zaštitu interesa Albanaca u inostranstvu - saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u ruskom spoljnopolitičkom resoru.

Foto: Profimedia

Oni dalje navode pod maskom licemernih priča o stabilnosti u regionu pod kišobranom NATO-a u toku je podrivanje temelja stabilnosti, uzimanje kursa na prekrajanje balkanskih granica, oštro povećanje stepena konfliktnog potencijala.

- Upravo u tom kontekstu razmatra se izjava premijera Albanije Edija Rame i ’šefa‘ jednostrano proglašenog nezavisnosti Kosova Hašima Tačija o spremnosti na objedinjavanje u jedinstvenu velikoalbansku državu - dodali su diplomatskom resoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.