RUSIJA DOBIJA NOVU VALUTU: Olakšaće mnogo toga!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 16:01

RUSIJA DOBIJA NOVU VALUTU: Olakšaće mnogo toga!

Putin ne krije zadovoljstvo zbog toga

Banka Rusije istražuje da li postoji potreba za izdavanjem digitalnih rubalja koje će se koristiti za plaćanje zajedno sa gotovinskim rubljama.

Centralna banka Rusije, trenutno, proučava ovo pitanje sa ekonomskog i tehničkog stanovišta. Navodi se da digitalna rublja neće postati kriptovaluta, već će biti ekvivalentni oblik nacionalne valute.

Banka Rusije planira da izda digitalne rublje u formatu jedinstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koda koji će se čuvati u elektronskom novčaniku. U dokumentu se naglašava da bi novi format valute trebalo da bude projektovan tako da obezbedi sigurne, brze i udobne transakcije novca u bilo kom delu Rusije.

Transfer digitalnog novca će se vršiti u obliku premeštanja digitalnog koda iz jednog novčanika u drugi, navodi se u izveštaju Banke Rusije.

Prema mišljenju predstavnika Banke Rusije, digitalna valuta će pomoći u obezbeđivanju finansijske dostupnosti, u smanjenju finansijskih troškova i otvoriće mogućnosti za razvoj finansijskih usluga. Banka Rusije očekuje da će povratne informacije o izveštaju dobiti do kraja 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.