RUS upozorila Tursku na moguće pogubne posledice

Izvor: B92, 13.Dec.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS upozorila Tursku na moguće pogubne posledice

Turski vojni diplomata upozoren je na moguće pogubne posledice nerazumnih akcija zvanične Ankare prema ruskom vojnom kontingentu.

Ruski vojni kontigent izvodio je zadatke u borbi sa međunarodnim terorizmom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojni i vojno-pomorski ataše pri Ambasadi Turske u Moskvi kontraadmiral Ahmet Guneš bio je hitno pozvan u Ministarstvo odbrane radi razgovora sa zamenikom ministra odbrane Anatolijem Antonovom,saopštila je pres-služba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnog resora Rusije,prenosi Sputnjik.

"Između ostalog, bila je saopštena duboka zabrinutost još jednom u nizu provokacijom turske strane prema ruskom patrolnom brodu 'Smetlivi' u Egejskom moru, koji je radi upozorenja na sudar sa turskim brodom 'Gečiciler Balik Čilik' bio prinuđen da otvori vatru iz lakog naoružanja na rastojanju koje garantuje nepogađanje turskog broda", dodali su u Ministarstvu odbrane.

"Kontraadmiral Ahmet Guneš obećao je da će odmah upoznati Ankaru sa ruskim stavom", dodaje se u saopštenju.

Novi incident dogodio se između Rusije i Turske kad je, prema navodima ruske strane, ruski brod morao da koristi oružje kako bi izbegao sudar sa turskim brodom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.